Kanker is tegenwoordig vaak een chronische aandoening.  Na een behandeling word je “genezen” verklaard of krijg je de boodschap dat de situatie gestabiliseerd is.

Veelal wil je dan je leven terug opnemen.  Dit betekent dat je je rol binnen je sociaal netwerk weer opneemt. Terug gaan werken/blijven werken voltijds of deeltijds, maakt daar deel van uit.

Via deelname aan een langdurig traject (2017-2019) binnen de Majin Foundation en de Stichting tegen Kanker, zijn we uiteindelijk tot een trainingstraject voor coaches gekomen om hen in de mogelijkheid te stellen mensen met kanker kwaliteitsvol te begeleiden.  Zelf liet ik me ook onderdompelen in dit traject en ben ik dus ook gecertificeerd als coach bij kanker.

Deze opleiding sloot naadloos aan bij mijn opleiding tot ethisch procesverantwoordelijke, hoe mensen op moeilijke momenten in hun leven begeleiden en hen te helpen zelf keuzes te maken of hulpverleners ondersteunen in het maken van keuzes.

Graag loop ik een einde met je mee in dit traject en geef ik je een hand,

* we zoeken de weg die jou het beste lijkt,

* help je te kijken wie allemaal betrokken zijn

* welke beslissingen zijn helemaal van jou

* welke impact hebben die op je leefwereld

* wat heb je nog allemaal nodig

* hoe zie je je verdere verhaal

Kortom, je wandelt zelf, ik bied enkel ondersteuning en je blijft zelf verantwoordelijk over je eigen verhaal.